Skriv upp dig på väntlistan Vi hör av oss direkt när vi fått in varan i lager igen. Skriv upp din epost.
Email Vi delar inte med oss till andra med din email såklart!

Många elavbrott orsakade av stormen Alfrida

Som ni säkert hört eller märkt av så har stormen Alfrida dragit in över landet inatt. I morse var det runt 100 000 hushåll som saknade ström och det är stora trafikproblem på flera ställen i landet,

Det här belyser vikten av att se över sin krisberedskap hemma. Att ha tillgång till utrustning i sin krislåda så att ni klarar er även vid elavbrott skapar en hemberedskap som ger trygghet.

Det är viktigt att kunna värma och laga mat även om den vanliga spisen inte fungerar. Att ha tillgång till en vevradio som garanterar att ni kan lyssna på radio P4 (beredskapskanalen) för att få information från myndigheter eller andra samhällsaktörer om läget. När det blir elavbrott slutar oftast även vattnet ur kranarna att rinna så då gäller det att ha fyllt upp vattendunkar eller andra kärl med rent dricksvatten så att ni klarar er till elen kommer tillbaka.

Även värmen hemma kan sluta att fungera vid elavbrott och då gäller det att kunna hålla värmen ändå. Att ha tillgång till någon extra värmekälla så som en gasol- eller fotogenkamin kan vara bra. Se även till att ha tillgång till varma kläder, sovsäckar osv.

Vi rekommenderar även att ha någon typ av nödladdare / powerbank hemma så ni kan ladda mobilen och annan utrustning.

Det här var bara några små tips att tänka på om det skulle bli elavbrott som till exempel en storm som Alfrida kan orsaka.

Alfrida