Skriv upp dig på väntlistan Vi hör av oss direkt när vi fått in varan i lager igen. Skriv upp din epost.
Email Vi delar inte med oss till andra med din email såklart!

Temadag om hemberedskap och prepping

Nedan är en inbjudan till er alla från ABF och Civilförsvarsförbundet som vi vill tipsa er alla om. Eventet sker i Stockholm den 21/9 kl.11:00-16:00 på Sveavägen 41 (ABF Stockholm). Mer info hittar ni nedan och på deras Facebook event (https://www.facebook.com/events/462375624550738/)

____________________________

Skulle du klara en katastrof? Hur bör vi agera om kriser och katastrofer inträffar? Hur väl är samhället rustat?

Myndigheterna uppmanar oss att vi måste klara oss själva i minst 72 timmar, men många står snabbt handfallna när elen går eller vattnet tar slut. Prepping och hemberedskap är ämnen som diskuteras allt mer, men det ses ofta som en individuell angelägenhet. Kriser och katastrofer är dock något som rör alla inom ett område och löses därför bäst kollektivt.

Välkommen till en temadag om hemberedskap och prepping den 21/9 som arrangeras av ABF Stockholm och Civilförsvarsförbundet Stockholm.
Föredrag, workshops och paneler kommer att behandla olika hot och hur du kan förbereda dig inför katastrofer eller långvariga kriser.

Några av programpunkterna som kommer att löpa parallellt i ABF-huset:

Zombieöverlevnad (workshop för barn 9-12 år)
Vad behöver du veta för att klara en katastrof?
Medverkande: Claes Tovetjärn, författare till boken Bli en zombieöverlevnadsexpert och f.d. jägarofficer, instruktör i sjukvård, säkerhet och överlevnad.

Psykologiska mekanismer vid krissituationer
Människans beteende i kris och katastrof. Fakta och myter om hjärnan, samarbete och grupper.
Medverkande: Claes Tovetjärn, f.d. jägarofficer, instruktör i sjukvård, säkerhet och överlevnad

Om krisen eller kriget kommer – ett utmanande uppdrag: Nå alla!
MSB fick uppdraget att förbereda invånarna på följderna som allvarliga olyckor, extremväder eller militära attacker ger. En broschyr till alla hushåll blev den centrala produkten i kommunikationen. Men hur når man alla? Hur gick det? Nåddes alla?
Medverkande: Anna Teljfors, kommunikatör på MSB

Hur får du information när det är strömlöst?
Om det blir ett långvarigt strömavbrott eller någon annan allvarlig störning i samhället måste du själv ha en hemberedskap. Utöver mat, vatten och värme behöver du också kunna kommunicera med andra och få information från media och myndigheter vid en kris. Vad behöver du och hur kan du tänka?
Medverkande: Anna Teljfors, kommunikatör på MSB

Att preppa tillsammans
Flera lokala grupper har börjat dyka upp i Stockholmsområdet som preppar gemensamt i bostadsområden. Hur gör du för att komma igång och vilka erfarenheter finns?
Medverkande: Pär Pluschke, preppa tillsammans Skarpnäck.

Hur förberedda är vi?
Det brukar sägas att svenskar är dåligt förberedda på kriser och katastrofer. Men vad säger egentligen forskningen? Viktoria Asp pratar utifrån de undersökningar som finns om hur förberedda svenska hushåll egentligen är.
Medverkande: Viktoria Asp, konsult på MSB.

Jordens undergång – perspektiv på globala katastrofrisker
Solstormar, meteoritnedslag, klimatkatastrofer och kärnvapenkrig. Ett samtal om vilka hot som finns mot jorden och vår civilisation.
Medverkande: Mikael Höök forskar om globala energisystem och har lett kursen Jordens Undergång på Uppsala Universitet, Anna Davour är journalist och har bland annat arbetat med P3 Dystopia.

Hur samhället agerar vid kris
Medverkande: Hansi Elsbacher

__________________