Skriv upp dig på väntlistan Vi hör av oss direkt när vi fått in varan i lager igen. Skriv upp din epost.
Email Vi delar inte med oss till andra med din email såklart!

Krisberedskap på årets vårsalong på Liljevalchs

På årets vårsalong på Liljevalchs som nyligen öppnat portarna så kan man se att krisberedskapstemat även finns representerat där. Det är Josef Mellergård med sitt verk “205. Comfort Zone” som visar upp sånt som bland annat MSB rekommenderar att man bör ha hemma.

På Lijevalchs hemsida går det att läsa följande:

Mitt verk Comfort Zone består av sådant som Myndigheten för samhällsskydd och beredskap samt Livsmedelsverket rekommenderar varje person att ha hemma som krisberedskap för att säkerställa överlevnad i en vecka. Verket består även av ett ljudspår – en ensam röst som sjunger tillsammans med Hesa Fredrik, sirenen som signalerar viktigt meddelande till allmänheten.

Krisberedskap Liljevalchs
Foto från Liljevalchs.se

Verket är ganska öppet för olika tolkningar och reflektioner men själv tänker jag på Tranströmers dikt “Schubertiana” när jag ser på verket. Detta om tillit och vad som verkligen är värt vårt förtroende. För den intressanta frågan kanske inte är “om krisen kommer” utan “vad händer efter att krisen kommit”? När maten är uppäten och bränslet är slut så måste vi trotsa vad det må vara där ute och hitta andra och tillsammans hitta svaret på den frågan.