Skriv upp dig på väntlistan Vi hör av oss direkt när vi fått in varan i lager igen. Skriv upp din epost.
Email Vi delar inte med oss till andra med din email såklart!

Nu startar Krisberedskapsveckan 2020

Årets budskap är “När det behövs som mest, hjälps vi åt som bäst.

Krisberedskapsveckan är sedan 2017 en årlig kampanj som ska öka vår motståndskraft inför samhällskriser och ytterst krig.

Årets kampanj som drar igång nu den 11e maj har anpassats till den pågående pandemin. Kampanjen pågår till den 17e maj.

Målen för Krisberedskapsveckan 2020 är att skapa en känsla hos oss invånare i Sverige att:

  • Allas insatser, ansträngningar och aktiva bidrag för att hantera krisen är nödvändiga, sedda och uppskattade. Insatserna bidrar till att vi bättre kommer att kunna klara oss igenom en svår kris nu och i framtiden.
  • Vi gör detta tillsammans – myndigheter, regioner, kommuner, organisationer och företag har ett stort ansvar, men alla vi som bor i vårt land har också ett ansvar. Det är tillsammans som vi klarar det här.
  • Ett gemensamt hot plockar fram de goda sidorna hos oss människor och stärker oss som samhälle och som kollektiv.

Krisberedskapsveckan kommer att se lite annorlunda ut i år för att anpassa sig till den pågående pandemin. Av naturliga skäl kommer den sannlikt inte att bli lika fylld av aktiviteter och fysiska möten mellan människor som den brukar vara, då Folkhälsomyndighetens råd och rekommendationer fortsatt gäller. Många kommuner och länsstyrelser är också tyngda av hanteringen av pandemin.


Vår egen beredskap är grunden i Krisberedskapsveckan. Budskapet att vi alla, efter förmåga, behöver vara förberedda om något händer, fortsatt gäller. 

Det är säkert många av er som fått en funderare nu under Coronakrisen och börjar tänka på hur det står till med er hemberedskap egentligen? Borde jag skaffa en krislåda? Ett tecken på att många inte är speciellt förberedda är den bunkring som blev i början av pandemin av bland annat toalettpapper, pasta osv. Har man tänkt igenom sin hemberedskap innan behöver man inte bunkra när väl krisen är ett faktum. Då hjälper man även till att minska risken för att någon som verkligen behöver en viss vara blir utan.

Foto: Thomas Henrikson, MSB

När det behövs som mest, hjälps vi åt som bäst.