Skriv upp dig på väntlistan Vi hör av oss direkt när vi fått in varan i lager igen. Skriv upp din epost.
Email Vi delar inte med oss till andra med din email såklart!

Bluffmail / sms som ser ut att komma från Postnord

Tyvärr finns det bedragare som nyttjar PostNords namn och varumärke i bedrägligt syfte, exempelvis för att skicka ut bluffmejl och bluffsms. Budskapet i dessa meddelanden är snarlikt, man ska trycka sig vidare på en länk för att sedan fylla i sina konto- eller kortuppgifter för att betala en avgift eller så uppmanas man att uppge sina personuppgifter för att vara med i en tävlig eller utlottning.

Det enda tillfället där Postnord skickar ut ett meddelande med en betalningsuppmaning är om du beställt en vara som behöver förtullas och du behöver betala importavgiften. Vill du inte klicka på länken i meddelandet kan du alltid besöka deras betalsida för att kontrollera att betalningsuppmaningen är korrekt: https://portal.postnord.com/betalamoms

Tänk på:

  • Kontrollera noga vem avsändaren av meddelandet är.
  • Lämna aldrig ut några konto-, kort- eller personuppgifter.
  • Radera meddelandet utan att klicka på några länkar och öppna inga bilagor i meddelanden från avsändare du inte känner igen.
  • Om du råkat lämna ut konto- eller kortuppgifter, ta genast kontakt med din bank.
  • Har du klickat på länken men inte uppgett några uppgifter bör du ändå genomföra en virussökning på enheten för att säkerställa att inget oönskat installerats.
  • Markera gärna meddelandet som spam i din mejlklient eller meddelandeapp för att blockera ytterligare bluffmeddelanden.

Postnord arbetar kontinuerligt med att följa upp och anmäla de bluffmeddelanden som skickas ut i deras namn. Du behöver inte skicka in exempel på meddelanden du fått till dem.

Här nedan hittar ni exempel på bluffmeddelanden som skickats ut (bilder från postnord.se).

Bluff sms postnord

För mera information om dessa bluffmail, sms, Facebookinlägg gå till Posten.se.  Läs gärna mera om så kallad skimming på vår sida också.