Skriv upp dig på väntlistan Vi hör av oss direkt när vi fått in varan i lager igen. Skriv upp din epost.
Email Vi delar inte med oss till andra med din email såklart!

Skydda er bostad mot inbrott under påsk

Snart är det påsk och de flesta har lite längre ledighet och under denna högtid är det många som reser bort. Tyvärr är det inte alla som kan låta bli andras saker utan vissa passar på att göra inbrott när man är borta!

Sedan förra året har inbrott i lägenhet och villa/radhus har totalt sett ökat jämfört med perioden januari-februari 2022. Så ska ni resa bort så tycker vi på Säkerhetsbutiken Criseq att ni ska göra några saker för att minska risken för att ni ska få inbrott medan ni är bortresta.

Enligt statistiken så sker de flesta inbrott under dagen när man inte är hemma samt under ledigheter, lov och högtider. Vanligaste sättet att ta sig in i en bostad är att bryta upp fönster och dörrar på markplan. I lägenheter är det vanligt att man använder en så kallad låsslunga som man sticker in genom brevinkastet och på så sätt kan vrida upp dörrlåset från insidan dörren.

Här nedan hittar ni våra tips på att skydda och förebygga inbrott i er bostad:

  • Installera certifierade lås till husets alla fönster och dörrar, även altandörren om du inte redan har det.
  • Skaffa en låsbar brevlåda eller säkerhetsbrevlåda om du bor i lägenhet.
  • Sätt timers på lampor inne i huset och har du villa skaffa lampor med rörelsesensorer utomhus.
  • Gå med i eller starta Grannsamverkan för ditt område.
  • Skaffa ett hemlarm till bostaden. Tänk även på att sätta upp skyltar att bostaden är larmad, det är förebyggande.
  • Skaffa övervakningskameror så reagerar på att någon rör sig i övervakningsområdet.
  • Prata med era grannar om att ni reser bort och att de gärna får håll extra koll på er bostad.

Man brukar säga att man ska tänka som en tjuv när man säkrar sin bostad. Hur skulle ni tagit er in i er bostad för att stjäla något? Vad skulle skrämma bort er från att göra det? Fundera på dessa frågor och ta till de åtgärder ni kommer på så kommer er bostad bli säkrare.

 

inbrottstjuv påsk