Skriv upp dig på väntlistan Vi hör av oss direkt när vi fått in varan i lager igen. Skriv upp din epost.
Email Vi delar inte med oss till andra med din email såklart!

Visar alla 35 resultat

Ajax Larm

Ajax Larm utvecklas och tillverkas av Ajax systems som grundades 2011 och finns idag i över 90 länder och har mer än 400000 hushåll som skyddas av deras larmsystem.

Utmärkande för Ajax larm är dess höga kvalitet och funktion men inte minst deras vinnande design.

Hur fungerar ett Ajax larm?

AJAX Larm består av en centralenhet som kallas Ajax Hub. Centralenheten är den som sedan kommunicerar trådlöst med de olika detektorerna och tillbehören som går att koppla till larmet. Exempel på tillbehör är dörrsensorer, rörelsedetektorer, dörrpanel, brandvarnare, fuktvarnare, glasskrossdetektor, sirén med mera. Tillsammans med centralenheten så bildas ett säkert skydd för er bostad.</br></br>

Hur installerar man ett Ajax larm?

Det är enkelt att montera, installera och konfigurera ett Ajax larm. Alla inställningar görs via en app som man installerar på sin mobiltelefon (Android eller Iphone). Vid installationen så följer man en enkel guide i telefonen där man skannar QR koder på de olika sensorerna för att koppla ihop dem med centralenheten.

Vad händer när Ajax larmar?

Vid ett skarpt larm så kommer larmet förutom att starta sirénen att meddela er via appen där ni får en pushnotis. Larmet kan även varna via sms eller att ringa upp er.

Vad ingår i ett Ajax larm?

I ett komplett larmsystem från Ajax finns det följande enheter och tillbehör.

Ajax centralenhet / hub

Centralenheten i larmet är själva hjärnan och det är med den som alla ingående enheter kommunicerar med. Hubben kan kopplas upp mot omvärlden via ett ethernetuttag (RJ45 nätverksuttag), via GSM med simkort eller WiFi. Det finns olika modeller av Ajax Hub och de enklare av dem saknar WiFi uppkoppling. Centralhubben finns både i färgerna svart eller vitt för att kunna smälta in i er bostad.

Ajax dörrkontakt

Dörrkontakterna för larmet är en sensor med magnet som känner av om en dörr öppnas och stängs. Man monterar denna magnetkontakt på dörren samt dörrkarmen. Det finns även en modell (doorprotect plus) som har en inbyggd accelerometer och tiltgivare som kan varna för inbrott innan det skett. Den känner av att någon försöker bryta sig in och larmar. Båda modellerna av dörrkontakter finns i svart eller vitt.

Ajax Glaskrossensor

Till larmet kan man koppla en trådlös sensor som känner av att ett fönster krossas. Sensorn reagerar och larmar för glaskross på upp till 9 meter.

Ajax Rörelsesensor (Motionprotect)

En rörelsesensor kan kopplas trådlöst till larmet och detekterar rörelse. Larmet har en smart funktion och kan förstå att det är ett husdjur hemma och varnar därför inte för djur under 20kg som inte är högre än 50cm. Det finns flera modeller av rörelsedetektorer, en som kallas Motionprotect och använder IR-strålning (värmestrålning) för att upptäcka och larma för rörelse i rummet som övervakas. Det finns sedan en mera avancerad modell som kallas Motionprotect Plus som förutom IR använder sig av mikrovågsteknik likt en radar för att håll koll på rummet. Denna typ av rörelsedetektor används med fördel om man har en luftvärmepump eller kamin i rummet som man vill övervaka för att undvika falsklarm. Det finns även en modell som heter Combiprotect och fungerar som Motionprotect modellen men har även inbyggd klasskrossdetektor.

Vill man även kunna övervaka ett område utomhus finns det en modell som heter Motionprotect outdoor. Den klarar temperaturer mellan -25 till +60 grader och är IP54 klassad. Den har dubbla IR-sensorer för att göra allt för att skilja på människor och inte.

-18%
Vi använder sig av cookies för ge dig en unik kundupplevelse. Klicka på OK för att godkänna detta.