Överlevnadsbutik – Allt för prepping och bushcraft

Överlevnadsbutik – vad hittar man där?

I en så kallad överlevnadsbutik så hittar man produkter som är anpassade just för att kunna överleva och utstå extrema situationer. De flesta överlevnadsbutiker finns idag även online som webbutiker så man enkelt kan beställa hem sina produkter.

Exempel på saker du kommer hitta i överlevnadsbutiker är krislådor, vattenfilter, vevradio, frystorkad mat, kaminer och andra produkter för att kunna klara sig vid en kris. Med detta typ av utrustning så är man förberedd på elavbrott/strömavbrott, oväder som snöstorm eller stormar, brand, pandemier och andra händelser som kan ske.

Finns det prepping och bushcraft produkter i en överlevnadsbutik?

Idag börjar fler och fler använda orden prepping och bushcraft när man pratar om att klara sig och överleva ute i naturen och vildmarken. Så att hitta just produkter för detta i överlevnadsbutiken är något man kan räkna med.

Finns det svenska butiker för överlevnad?

Intresset för överlevnadsprodukter och kunskap har ökat de senaste åren så det kommer fler och fler butiker även i Sverige. Vi på Criseq kallar oss inte överlevnadsbutik direkt då vårt fokus snarare är mera mot så kallad hemberedskap och krisberedskap samt säkerhet. Så vi fokuserar inte på att överleva ute i naturen utan mera att känna sig trygg i sin bostad oavsett vad som händer. Men självklart kan många av våra produkter användas även för överlevnad ute i skogen.

Vilka överlevnadsbutiker är experter på krisberedskap och prepping?

Som alltid finns det många som kallar sig experter inom olika områden. Samma sak gäller såklart även när det kommer till överlevnadsbutiker där man är experter på krisberedskap och prepping. De flesta som håller på tror och hoppas vi är duktiga på vad de gör och har lärt sig med tiden om området. Men sedan om man då kan kalla sig expert får stå för var och en. Normalt skulle vi säga att expert kan man kalla sig om man arbetat aktivt inom området under en längre tid och skapat sig en kunskap genom praktisk tillämpning och utbildningar med mera.

Exempel på populära krislådor

Exempel på populära vattenfilter

Exempel på populära vevradior