Skriv upp dig på väntlistan Vi hör av oss direkt när vi fått in varan i lager igen. Skriv upp din epost.
Email Vi delar inte med oss till andra med din email såklart!

Visar alla 10 resultat

Spritkök

Det är enkelt att använda ett spritkök. Det är bara att fylla på behållaren med T-röd (T-sprit) eller annan lämplig vätska och sedan tänka på. Det man ska tänka på med ett spritkök om man använder den inomhus är att alltid sörja för ventilation samt att se till så att underlaget man ställer köket på inte blir för varmt. Sedan ska man aldrig ställa ett kök som brinner med öppen låga under spisfläkten. Finns det fett och andra lättantändliga avlagringar där så kan de ta eld och sprida sig i ventilationssystemet med mera.

Läs mer om respektive spritkök genom att klicka på produkterna nedan.

 

Slut i lager
179.00 kr
Slut i lager
959.00 kr
Slut i lager
1,089.00 kr

En fördel med ett spritkök jämfört med ett gaskök kan vara att det är enklare att få tag i någon brännbar vätska än gasol om det uppstår en krissituation. De allra flesta större matvarubutiker och bensinstationer med flera har oftast T-röd, T-sprit, Tenol eller liknande i lager. Ett spritkök är också mindre känsligt för kyla än de som drivs med gas. Men vid riktigt kraftig kyla kan det vara svårare att få ut någon hög effekt ur de flesta varianter av kök. Det finns risker med att använda till exempel spritkök eller tändgelé, men de allvarliga olyckorna går lätt att undvika om man hanterar köket på rätt sätt. Här är några tips på hur ni kan gå tillväga. 1. Montera upp spritkökets nedre vindskydd (om köket har ett sådant) med bara händer. Använd alltid bara händer när du hanterar ett spritkök, det gör att din kropp jordas och blir av med statisk elektricitet som är en risk när du ska hantera bränsle. 2. Placera spritbrännaren med bara händer och fyll brännaren med bränsle. 3. Fyll alltid på bränslet/spriten från en bränsleflaska i stället för en dunk. Det är viktigt att inte spilla, ett spill kan bilda lättantändlig ånga. 4. Stäng bränsleflaskan direkt och ställ undan den från spritköket. 5. Den fyllda spritbrännaren placeras i spritköket där den sedan tänds. 6. När brännaren behöver återfyllas måste den först ha svalnat. Placera sedan brännaren med bara händer och fyll brännaren med bränsle. Att du klarar att hålla i brännaren med dina bara händer betyder att den inte kommer att vara så het att spriten kan riskera att antändas. 7. Innan du packar ner ditt spritkök så låt spritbrännaren brinna ut och svalna. Då kommer ingen vätska att kunna läcka  och orsaka risk för brand i ert hem eller var ni använde köket.