Vakuummaskin / Vakuumförpackare
Information om våra vakuummaskiner hittar ni på respektive produktsida.
En stor anledning till att förpacka mat med mera med en vakuummaskin är för att förlänga hållbarheten. Ett exempel är kött som i genomsnitt bara håller ca 6 månader i frysen men om du vakuumförpackat det håller det i stället ca 2-3år! Det är därför vakuumförpackare är mycket populära bland jägare och fiskare eftersom kött och fisk passar utmärkt att vakuumförpackas. Men självklart går det att förpacka den mesta mat som finns. Utöver fördelen med att maten håller mycket längre då den är riktigt förpackad så är även påsarna man använder oftast av högre kvalitet så de håller tätt även när man tinar upp saker från frysen. Vem har inte tinat upp en köttbit från frysen och glömt och lagt den på en tallrik och sedan upptäckt att den runnit över hela kylen.Det finns olika modeller av vakuummaskiner, de som har en vakuumkammare och de som suger ur luften ur påsen. De med kammare är oftast betydligt dyrare men håller också högre kvalitet och det går mycket snabbare att använda dessa om man har en större mängd mat som ska vakuumförpackas.