Skriv upp dig på väntlistan Vi hör av oss direkt när vi fått in varan i lager igen. Skriv upp din epost.
Email Vi delar inte med oss till andra med din email såklart!

Frystorkad mat och mjukkonserver

Här hittar ni vårt sortiment av frystorkad mat och mjukkonserver samt tillbehör.


Bra mat att ha vid en kris


En viktig sak för sin krisberedskap är att ha tillgång till mat. Vid storm, elavbrott, vattenbrist eller andra oväntade kriser eller händelser behöver du klara sig själv under en tid, ibland upp till minst en vecka. Genom att handla lite extra när ni handlar mat, torrvaror och konserver du ändå brukar äta har du alltid mat hemma. Välj gärna hållbar mat som kan förvaras i rumstemperatur, tillagas snabbt, kräver lite eller inget vatten för tillagning eller kan ätas direkt utan att värmas. Vill man göra det enkelt för sig finns det frystorkad mat som håller länge som därför passar bra för just er hemberedskap.

Mat som tål att förvaras i rumstemperatur


När man planerar vilken mat man ska ha för sin krisberedskap ska man tänka på att den ska klara av att förvaras i rumstemperatur. För om det blir elavbrott så kan man inte räkna med att kylskåp och frysboxar håller kylan speciellt länge. Allra helst om man håller på att öppna dem för att ta fram maten. Så köp i stället man som man kan ha stående framme i värmen för er prepping.

Hur länge klarar man sig utan mat?


Om man är friskt och inte har några speciella sjukdomar kan man klara sig ganska länge utan mat. Men vår mentala förmåga försämras ganska snabbt om man inte äter så därför rekommenderar vi att ni har tillgång till nödmat i er krislåda. Samhället idag är uppbyggt så att det levereras mat till butikerna nästan varje dag. Så skulle det bli något fel med dessa leveranser så blir det snabbt tomt i matbutikerna, så se därför till att ni har mat för att klara er minst en vecka utan att handla.

Skapa en matlista för er krisberedskap


Att skapa en lista över den mat man har hemma för sin krisberedskap & prepping är ett bra tips! Där skriver ni upp allt ni har tänkt för detta och anteckna gärna även bäst före datum så ni vet när ni bör ”rotera maten”. Det vill säga när det är dags att äta upp den mat som är påväg att bli gammal och ersätta den med ny mat. Ni kan även göra klart de menyer ni kan skapa av krismaten så att ni inte behöver sitta och fundera på det när det väl är en kris. OBS! Glöm inte vatten, det är viktigt att kunna få i sig tillräckligt med vatten så ni bör ha ett lager hemma om möjligt. Räkna med ca 3-5 liter per person och dag.