Skriv upp dig på väntlistan Vi hör av oss direkt när vi fått in varan i lager igen. Skriv upp din epost.
Email Vi delar inte med oss till andra med din email såklart!

Iridium

Iridium är ett satellitbaserat kommunikationssystem, som lanserats av Motorola. Det är baserat på satelliter som basstationer, vilka kretsar runt jorden i en låg omloppsbana (LEO, Low Earth Orbiting Satellite) med hastigheten cirka 29 000 km/h. Genom att omloppsbanan är så låg (780 km över jorden) räcker det att mobilerna har enkla rundstrålande antenner och sänder med blygsam effekt. Iridium togs i bruk november 1998.

Ursprungligen var idén att använda 77 satelliter (namnet härlett från grundämnet iridium, som har 77 elektroner), men fem stycken sköts aldrig upp. Totalt finns 66 aktiva satelliter och sju passiva reservsatelliter som kan omdirigeras till nya banor, om sådant behov skulle uppstå. Utöver dessa 72 satelliter innehåller systemet även tolv stationära jordstationer.

Ett Iridium-SIM-kort får ett eget landsnummerprefix, +8816, vilket har tilldelats av Internationella teleunionen (ITU). Om det finns radiotäckning utnyttjar mobilerna ofta det terrestra nätet, men systemet kan även utnyttja andras markbaserade nät genom så kallat ”roaming”. För att få största möjliga täckning har iridiumkonsortiet skrivit roamingavtal med de flesta GSM-operatörer.

Vi har flera olika Iridium satellittelefoner och datamodem, läs mer på våra produktsidor.

 

Inga produkter hittades som motsvarar ditt val.
Vi vill använda kakor (cookies) för att förbättra webbplatsen och din användarupplevelse.